Cv

Annelie Wallin 
Mejl: info@anneliewallin.se  
Mobil: 076-79 13 888  
Postadress: Annelie Wallin, Virebergsvägen 14, 169 30 Solna Hemsida: www.anneliewallin.se  

Utbildning:  
1989-94 MFA Kungliga konsthögskolan, Stockholm.
1985-87 Idun Lovéns konstskola, skulptur 
1984-85 Nyckelviksskolan.  
2008 Grundkurs i pedagogik för högskolelärare, 7,5 hp.  
2013 Going Public, Konstnärlig gestaltning i offentlig miljö, kurs för yrkesverksamma konstnärer, Konstfack.  

 

UTSTÄLLNINGAR

Kommande utställningar:  
2022 Havet som omger oss, 11 juni-28 aug 
2022 SKF Konstnärshuset 5 okt- 5 nov, ID:I galleri 20-årsjubileum.

Separatutställningar i urval:  
2021 ID:I galleri 10.01-10.17 Stockholm.
2018 ID:I galleri 09.21-10.14  Stockholm.  
2015 ID:I galleri 28.08-20.09  Stockholm.  

Samlingsutställningar i urval:
2021 05.21-08.19 Vårsalongen.
2020 ARTiEs Mail Art-projekt
2020.10.30-11.15 Cirkeln, ID:I galleri, Stockholm.
2020.05.20-06.10 Artworks.se En digital utställning med 16 medlemmar från ID:I galleri.  
2019.05.14-05.26 Space 52, Athen Grekland.  
2018 06.11-06.24, DAS EssZimmer – Space for Art+ Bonn, Germany 2018 05.12-06.16, Mejan-94 Domeij Gallery Stockholm.
2018.05.20-05.27, ENIA gallery i Athen, Grekland.
 
2018 03.16-03.25, HilbertRaum Berlin, Germany,   
2017 30.11-18.01.11 , Centre des arts et de la culture de Ville de Saguenay, Kanada, med ID:I galleri.  
2016 10.09 Skogsliv i Mellby, Linköping  
2016 24-29 maj Art Athena Athen Grekland, med IDI galleri.  
2015.08.20 oktober Konstakademin EVA – idé-tävlingen.  
2012.10.26 – 02.12 UnTied Notions; på Design Hall på Telefonplan i Stockholm.       IDI galleri 10 års jubileum.   

KONST I OFFENTLIG MILJÖ i urval:  
2019 ”Ikaros Vingar” ljusskulpturer till Idrottshuset i Jönköping: LED-ljus, DMX programmering och plexiglas, Beställare Jönköpings kommun. http://anneliewallin.se/  

2018 ”Strömmar” Ljusinstallation till kvarteret Åsikten1 i Uppsala. DMX programmerade LED-neon.  Beställare HSB och KC-Öst.  http://anneliewallin.se/Strommar.html 

2015 Tävlingen EVA:  
Solskugga Se min hemsida:  http://anneliewallin.se/Solskugga.html https://vimeo.com/205049132 

2014 Dela trädgård Konst- odlings- och samverkansprojekt:  31maj-31 augusti i Anderstorp, arrangör: Gislaveds konsthall och konstintendent Jonas Nilsson, projekt tillsammans med Malin Lobell. Se vidare bloggen: http://www.delatradgard.org  

2015-16 drevs Dela trädgård vidare av AMO i Gislaveds kommun under som en del av arbetet med arbetslösa ungdomar.   

2012  Solrosfält i Huvudsta, gerillaodling tillsammans med studenterna i området. Se bloggen:
http://huvudstasunflowerfield.wordpress.com/  

2011-12Mötesplats” Skulpturgrupp med bänkar i Solna Kommun och köpcentrumbolaget UnibailRodamco. http://anneliewallin.se/motesplats.html   

 

Representerad:  
Jönköpings kommun  
Järfälla kommun  
Solna kommun  
Nynäshamns kommun
Sundsvalls Konstmuseum
 
Broby Kommun  
Norrköpings Kommun  

 

Stipendier:  
2022 Konstnärsnämndens 1-åriga Arbetsstipendium
2022 Krisstipendium 4
2021 Krisstipendium 3
2020 Krisstipendium 2

2009-11 Konstnärsnämndens tvååriga arbetsstipendium.  
1997-99 Konstnärsnämndens tvååriga arbetsstipendium.  
1995 Konstnärsnämndens arbetsstipendium.  
1994 Östra Göinge Stenstipendium  
Helge Axon resestipendium  
Osyp och Elsa Majdanjuk stipendium, Tobisons Fond  
1993 Ester Fridmans Stipendium  
Helge Axon johnssons resestipendium  
1991 Ida Unman  
1989 Sundbybergs stads kulturstipendium  

 

Bibliografi:  

2022 Fungus Amantes, svampälskaren. Artikel i tidskriften Hjärnstorm nr 146-147 SKOG. 

2021 Liljevalchs vårsalong, verk 300, Mapping the city nr 3.
          ISBN: 978-9186011-46-8

2021 I rörelse, eller kanske från… utställningstext av Pia Kristoffersson.


2020 Postnordisk, Den nordiska konstscenens vekst og fall;

1976-2016; Jonas Ekeberg. Torpedo Press, sid 266-268 Det nordiska paradokset, Annelie Wallin ”Svenska hjärtan”,  When the shit hits the fan, Overgarden, Kobenhavn 1996. 
ISBN: 978-82-93104-22-3


2018 Skikt, utställningstext av Pia Kristoffersson.

2016 ID:I galleri 10 år, 2002-2016. ISBN: 978-01-639-1416-4

2015 Ett annat slags natur, utställningstext av Pia Kristoffersson.

2006-10-21  ”Sypass som konst”. Milou Allerholm DN.
 

utskriftsvänlig cv.pdf